A bug's life

Maurene har akkurat blitt ferdige med mat-innsamlingen. Flik, en klumsete maur som finner opp ting som gjør mer skade enn godt, har en mekanisk bærplukker. Han setter den på autopilot, men glemmer å slå den av, og den forårsaker at hele innhøstingen faller i elva. Og like etter kommer mafiagjengen med gresshopper, som alltid forlanger å få mat av dem. 

Lederen for gresshoppene gir maurene resten av sommeren for å samle inn mat, denne gangen dobbelt så mye, fordi Flik setter seg opp mot ham for å beskytte dronningens yngste datter Dot. Flik får kjeft, og foreslår å rekruttere noen "krigs-insekter" for å slåss mot gresshoppene. Prinsesse Atta tillater ham det bare for å ha ham ute av veien.

Flik kommer til "Insektsbyen", som egentlig er søppel, og støter på en gruppe arbeidsløse sirkus-insekter. Han tror de er krigere, og de tror han er en talentspeider som vil ha dem til en forestilling på øya. De drar tilbake, til Attas forbauselse, og de blir tatt imot som helter som kan gjøre slutt på trusselen gresshoppene utgjør. Atta blir mistenksom da hun nesten overhører en samtale der Flik og sirkusinsektene innser at de har tatt feil av hverandre. 

Likevel, etter de slår seg sammen for å redde Dot fra en sulten fugl, får Atta troen på at de kan stoppe gresshoppene likevel. Samtidig begynner hun og Flik å forelske seg i hverandre. Hos gresshoppene, forslås det at de ikke drar tilbake, siden de har masse mat lagret. Sjefen minner ham på at fordi maurene er flertall og lett kan jage dem fra området, må de la maurene leve i frykt. 

Gjengen drar mot maurenes øy for å hente maten sin. Flik oppdager at lederen deres er redd for fugler, og får kolonien til å bygge en modell av en fugl for å skremme ham bort. Maurene stopper matinnsamlingen for å bygge fuglen, og setter den i et tre. Men så kommer sirkussjefen for å se etter de forsvunne opptrederne sine, og avslører for Atta at "krigerne" er fra et sirkus. 

Atta utviser Flik fra øya på grunn av det, mens de andre maurene gjemmer fuglen og løper for å samle all mulig mat til gresshopperne. De klarer ikke å samle nok, og når gresshoppene kommer, tar de over maurtua og tvinger maurene til å gi ham all maten på øya. Dot overhører at gresshoppene planlegger å drepe Dronningen når de har fått all maten. Hun tar igjen Flik og de andre, og får dem til å snu og sette i gang planen med fuglen, ved hjelp fra noen andre maur.

Gjengen blir skremt av fuglen, helt til sirkusdirektøren setter fyr på den. Lederen til gresshoppene sender noen for å skade Flik, men Flik får hele kolonien til å jage gresshoppene bort. Men så skaper en storm panikk blant maurene, og gresshoppe-lederen griper Flik og flyr avgårde, for å drepe ham. Atta redder Flik, og de to lokker lederen mot fuglens rede. Fuglen kommer og tar ham og mater ungene sine med ham.

Kolonien bruker senere Fliks innhøstingsmaskin for at kornsamlingen skal gå fortere. Atta blir den nye dronningen, gir prinsessekronen videre til Dot og velger Flik til hennes make. 

Har du sett filmen?
Hva synes du?

4 kommentarer

14.mar.2010 kl.22:24

har ikke sett den :)

Jeg har konkurranse på bloggen min hvor du kan vinne litt forskjellig, tre forskjellige premier :) Du trenger ikke å lage et innlegg en gang for å bli med :)!

IDA - har konkurranse!

14.mar.2010 kl.22:24

har ikke sett den, men den så litt morsom ut :D

Vjn

14.mar.2010 kl.22:32

Ja, vi har den! Den er geniaaaaaal! :D

Martine♥it

14.mar.2010 kl.22:54

den er det lenge siden jeg har sett :o

Skriv en ny kommentar

hits