Toy Story

Toy Story er den første Disney og Pixar filmen, og ble utgitt i 1995. Denne filmen er den første dataanimerte filmen laget av Disney, i tillegg til at den er den første helaftens film i historien som består av kun animasjon.
Filmen handler om lekene til Andy, og begynner med at disse diskuterer flyttingen Andys familie skal gjennomføre. Når møtet går mot slutten annonseres det at det er Andys fødselsdag idag. Da blir det masse uro blant lekene, alle er redde for å bli erstattet av eventuelle leker som bursdagsgaver. Woody holder seg rolig fordi han er Andys favorittleke og forventer å aldri bli erstattet av noen annen leke. 

For å roe alle ned sender til slutt Woody  en rekognoseringstropp av små grønne lekesoldater for å spane  på festen. Ingen av pakkene inneholder leker, før moren til Andy kommer med en ny gave.

Fordi kommunikasjonsutstyret til soldatene streiker, får ikke lekene høre hva det er i gaven, men plutselig hører de at ungene kommer opp trappen. 

Alle lekene skyndter seg tilbake på plassene sine før Andy kommer inn på rommet. Da han kommer blir Woody dyttet ned fra plassen sin midt på sengen, og ned på gulvet for å gi plass til den nye leken. 

Da barna forlater rommet igjen, for å spise kake, klatrer Woody straks opp igjen for å se hva som har erstattet ham. Den nye leken er den berømte actionfiguren Buzz Lightyear.

Buzz og Woody begynner og krangle og lager en konflikt, fordi Woody er sjalu på Buzz som har blitt Andys nye favorittleke. Woody lager en felle for å bli kvitt Buzz, men planen skar seg og alle lekene blir sinte på Woody. Han og Buzz blir fanget av den leke-ødeleggende naboen til Andy, Sid. De prøver desperat å flykte fra huset hans før flyttedagen.


De støter på det forferdelige synet av Sids ofre, det vil si torturerte leker. I et siste fluktforsøk prøver Buzz å fly ut av vinduet, men faller og brekker armen. Sid fester en rakett på ham og forbereder seg på å ødelegge ham. Woody og de ødelagte lekene redder Buzz og skremmer Sid bort. Men når de kommer tilbake, kjører Andys familie avgårde til deres nye hus, men Woody og Buzz mangler på flyttelasset. 

Da de klatrer ombord på den kjørende bilen, tiltrekker de seg Scud, nabohunden, sin oppmerksomhet. Buzz ofrer seg selv for å avlede ham. Woody prøver å redde ham med den fjernstyrte bilen til Andy. De andre lekene til Andy tror Woody prøver å bli kvitt enda en leke, og kaster ham ned på veien sammen med Buzz. De oppdager at de tok feil da de ser dem begge på den fjernstyrte bilen etterpå, og prøver å hjelpe dem tilbake.

Men batteriene i bilen svikter, og Woody og Buzz blir etterlatt. Da kommer Woody på å fyre på raketten på ryggen til Buzz, som frir seg fra den, og de farer opp og lander trygt inne i bilen til Andy. 

På julaften i det nye huset, gjør Buzz og Woody seg klare for at det kan komme nye leker. Woody lurer på hva som kan være verre enn Buzz, da han hører et bjeff nedenfra. Litt urolige skjønner Buzz og Woody at Andy har fått en valp!

Har du sett Toy Story?
Hva synes du om filmen? :-)

6 kommentarer

» tanjasaurus

04.mar.2010 kl.22:56

Tihi, jaa! E syns vi e superheldi som har ein sånn gris i live vårres :)<3

04.mar.2010 kl.23:08

sv; Nei, jeg tror egentlig ikke det er mulig å forklare, kjære deg!
Toy story er morsomt da--

Linda

04.mar.2010 kl.23:21

Tusen takk søte Tone :D

04.mar.2010 kl.23:37

sv: sov søtt ,drøm søtt, snork søtt!:) min versjon av din fine setning!:):)

Simen Kummeneje

04.mar.2010 kl.23:39

Sv: te klyper, ikke drikk te!

Toy story!!! Yndlingsfilmen min da jeg var liten! Elsket den. Tror det er den filmen jeg har sett flest ganger av alle filmene jeg har sett.

Skriv en ny kommentar

hits