Robin Hood

Robin Hood er den 21. Disneyklassikeren og kom ut i 1973. Alle hovedpersonene i filmen er dyr.

Filmens handling: Kongen av England, Kong Rikard, er på korstog, og hans bror Prins Johan har tatt over makten mens han er borte. Han misbruker makten og setter skyhøye skatter. I Nottingham sulter folk fordi de ikke har råd til mat, og blir satt i gapestokk og fengsel fordi de ikke kan betale. Heldigvis er Robin Hood og Lillejohn der, og "stjeler fra de rike og gir til de fattige". 

Robin Hood og Lillejohn robber Kongens vogn, altså Prins Johan, som kommer til Nottingham for å kreve inn skatter. Sheriffen av Nottingham, den forferdelige pengeinnkreveren til Prins Johan, stjeler bursdagsgaven (en femøring) til Skippy, en av de mange ungene i Nottingham som beundrer Robin. Robin kommer like etterpå og gir familien en pose meg penger, og Skippy får hatten og buen hans som bursdagsgave. 

Prins Johan arrangerer en bueskytingskonkurranse, med et kyss fra Jomfru Mariann, Robins hemmelige kjærlighet, i premie. Selvfølgelig deltar Robin, og han blir fanget. Men med hjelp av Lillejohn slipper han løs, og sammen kjemper Robin og vennene hans seg løs og drar til deres hemmelige sted bak en foss. Mariann blir med, og de danser og spiller hele kvelden. 

Neste dag får Prins Johan innbyggerne i Nottingham arrestert, til og med presten, Broder Tuck. Dette er får å få kloa i Robin, da han venter at han vil redde vennene sine. Selvfølgelig drar Robin og Lillejohn for å redde dem, og stjeler i tillegg pengene til den sovende Prins Johan. Men han våkner, og slår alarm. 

Etter mye strev får Lillejohn og Robin alle opp på en kjerre som de kjører ut av slottsgården. Men lillesøsteren til Skippy er ikke med, og Robin løper for å hente henne. Men gitteret stenges, og han får såvidt gitt henne til Lillejohn før han selv må klatre oppover gitteret og til tårnet for å slippe unna vaktene til Prins Johan. Sheriffen kommer etter ham med fakkel, og det ender med at slottet begynner å brenne og Robin hopper i vollgraven.

Lillejohn og Skippy står lenge og venter, og håper på at Robin skal dukke opp av vannet. Endelig kommer han, og de jubler av glede. Kong Rikard kommer tilbake igjen, og Robin og Mariann gifter seg med hverandre. Prins Johan og Sheriffen blir straffet med slavearbeid. 

Har du sett Robin Hood?
Hva synes du om filmen? :-)

Én kommentar

Linda

19.feb.2010 kl.01:23

han er k uul

Skriv en ny kommentar

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

17, Alstahaug

Norges beste og eneste Disneyblogg og videoblogging. Legg meg gjerne til som venn, og kommenter. Alt av Disney jeg bruker på bloggen er eid av The Walt Disney Company. All rights reserved © Walt Disney Company

Norske blogger Humor Aff?rsverksamhet bloggar Personligt Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits