Aristokattene

Aristokattene er den 20. Disneyklassikeren, og kom ut i 1970. 

Filmens handling: Dutchess, en hvit katt med tre barn, Marie, Tolouse og Berlioz bor hos Madame Adelaide, en rik operasanger i Paris. Hun elsker kattene sine, og bestemmer seg for at de skal arve alt hun har. Det liker tjeneren hennes, Edgar, dårlig. Madame Adelaide skriver i testamentet at Edgar skal arve alt sammen når kattene er borte. For å få pengene raskere, finner Edgar ut at kattene skal "komme ut for en ulykke".

Edgar gav kattene melk med sovemiddel, kidnappet dem om natten, og kjørte avgårde med kurven deres på motorsykkel. Men to hunder tar opp jakten på motorsykkelen, og han mister kurven. Dutchess og kattene våkner og aner ikke hvor de er. De møter Thomas O'Malley, en bakgårdskatt som hjelper dem med å finne veien tilbake til Paris. 

Thomas får dem opp på en melkebil som skal deres vei. Marie faller i elven, og Thomas redder henne. Selv blir han reddet av to gjess, som er på vei til Paris. De viser den lille flokken veien. Når de kommer frem er de trøtte, og har lang vei til huset sitt. Derfor tar Thomas med seg Dutchess og ungene til leiligheten sin. Der treffer de jazzgutta, en gjeng katter som spiller instrumenter.

Neste dag kommer de tilbake til huset sitt. Madame Adelaide er fra seg etter kattenes forsvinning. Da Edgar hører mjauingen utenfor, gjemmer han kattene for Adelaide, for så å putte dem i en kasse for å sende til Timbuktu. Men Roquefort, musevennen til kattene, henter Thomas og jazzzguttene for å redde dem. Det klarer de, og isteden blir Edgar sendt avgårde i kassen. Madame Adelaide bestemmer seg for å bruke pengene sine på å lage et hjem for bakgårdskatter.

Har du sett filmen?
Hva synes du om den?

5 kommentarer

dthituvy

17.feb.2010 kl.22:43

sv: jeg gikk med bøsse for right to play.

Benjamin Brekken

17.feb.2010 kl.23:12

Åååå :) Husker denne... koselig film. Savner disse tidene :)

SV: Takk takk :)

Linda Florida

18.feb.2010 kl.01:22

de er så søte

M and Dee

18.feb.2010 kl.09:32

Åh, den er så herlig! :)

Always and forever -M and Dee

Lizbeth Osnes

18.feb.2010 kl.13:53

Den filmen er rett og slett UTROLIG vakker :D

Skriv en ny kommentar

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

17, Alstahaug

Norges beste og eneste Disneyblogg og videoblogging. Legg meg gjerne til som venn, og kommenter. Alt av Disney jeg bruker på bloggen er eid av The Walt Disney Company. All rights reserved © Walt Disney Company

Norske blogger Humor Aff?rsverksamhet bloggar Personligt Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits