Sverdet i stenen

Sverdet i stenen er den 18. Disneyfilmen og ble utgitt i 1963. Den handler om en gutt som heter Arthur. Han er foreldreløs og bor hos Sir Ector, sammen med hans sønn, Kay. En dag er de to guttene ute på jakt, og Arthur faller over Kay så han skyter pilen sin langt ut i skogen, og må løpe og hente den. Han ramler gjennom taket til Trollmannen Merlin og hans ugle Archimedes, og de blir med ham hjem for å lære ham opp. 

De gjør mye rart sammen, Merlin tryller dem til både fugler, fisker og ekorn. Merlin kommer i duell med Madam Mim for å redde Arthur fra henne, men han vinner selvfølgelig. Arthur blir Kays væpner og drar til London med ham på turnering. Merlin blir sint for dette og drar til Bermuda. Men under turneringen kommer Arthur på at han ahr glemt Kays sverd, og løper for å hente det.
 
Da kommer han over Sverdet i stenen, og han drar det opp. Legenden sier at den som drar sverdet opp av stenen, blir Englands rettmessige konge, for England hadde ingen konge. Men dette visste ikke Arthur noe om. Han kom til Kay med sverdet, og Sir Ector oppdaget hvilket sverd det var. Arthur måtte dra det opp på nytt for å bevise det, og ble kongen over England. Merlin kom tilbake og hjalp Arthur og gav ham råd.

Har du sett Sverdet i stenen?
Hva synes du?

5 kommentarer

louise

06.feb.2010 kl.21:36

DEN ER SÅ SØT !!! :D

Skrekk

06.feb.2010 kl.22:10

elsker denne filmen, spesielt ulven som følger etter dem opp og ned fjellet :p stakkars ulv!

jeg holder faktisk på å legge ut hele filmen på youtube ^^ har bare 2 deler igjen :p på norsk selfølgelig :]

vivimariee - my life in words

06.feb.2010 kl.22:16

sv: Tusen takk for søt kommentar på bloggen min :D

bare tonje

06.feb.2010 kl.22:21

elsker den! den er så utrolig søt! :3

natalie

01.nov.2010 kl.19:54

Eg elsker bloggen din, velidi bra påfunn . eg har sett den mange ganger <3<3

PS diggggger blogen din<3:D

Skriv en ny kommentar

hits