Tornerose

Tornerose, en av tidenes mest kjente prinsessefilmer, er den 16. Disneyklassikeren, og kom ut i 1959. 

Når prinsesse Aurora blir født, jubler alle i hele kongeriket, untatt Malifika, en ond fe som sverger en forbannelse over prinsessen: På hennes 16. fødselsdag skal hun stikke seg på en teine og falle i evig søvn. Men de tre gode feene, Auroras gudmødre, bruker sine gode krefter og gjør om forbannelsen, slik at et kjærlighetens kyss fra en prins kan vekke prinsessen. 

Tornerose møter en mann i skogen, og blir forelsket i ham. Men da hun kommer hjem, får hun vite at hun allerede er trolovet til prins Philip. (Som er mannen hun møtte i skogen, uten at hun vet det). Hun blir lei seg, og går opp på rommet sitt og gråter. Etter en stund kommer en grønn ball med lys svevende i luften, og Tornerose følger etter, og stikker seg på teinen.

De gode feene senker hele kongeriket i søvn, for å la dem våkne når Tornerose gjør det, så de skal slippe sorgen. Malifika tar prins Philip til fange, og tar ham til slottet sitt. De tre gode feene hjelper ham løs, og tryller frem sverd og skjold til ham. Malifika oppdager at han stikker av, og gjør seg om til en drage. Etter en lang kamp dreper Philip dragen, og løper opp i slottet og kysser Tornerose. Hun, og hele kongeriket våkner. Det blir bryllup, og Tornerose og Philip lever lykkelig alle sine dager.

Har du sett filmen?
Hva synes du?

4 kommentarer

Skrekk

02.feb.2010 kl.15:55

aaah.. jeg elsker den filmen :) men jeg husker jeg ble livredd da peisen i det fine rommet plutselig forsvant og den trappen kom til syne! alt ble grønt, og det var fryktelig skummelt :p

Og så holdt jeg alltid med hun blå feen, for jeg synes den grønne og røde var litt slemme mot henne .. Pluss at blå var favorittfargen min :)

Linda

02.feb.2010 kl.16:33

hvor finner du alle de søte filmene, ?

Tedda

04.feb.2010 kl.15:10

Jeg har sett den filmen HUNDRE ganger!

Mitt irl navn èr faktsik Aurora! : D
Kult! (:

Skriv en ny kommentar

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

17, Alstahaug

Norges beste og eneste Disneyblogg og videoblogging. Legg meg gjerne til som venn, og kommenter. Alt av Disney jeg bruker på bloggen er eid av The Walt Disney Company. All rights reserved © Walt Disney Company

Norske blogger Humor Aff?rsverksamhet bloggar Personligt Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits