Disney- karakterer: Skrue McDuck!

Har til nå vært igjennom Mikke Mus, Svarte- Petter, Klara Ku, Minni MusKlaus Knegg, Pluto, Langbein, Tipp og Topp, Storeulv, Donald Duck, Bolivar, Dolly DuckOle, Dole og doffen, Guffen, Spøkelseskladden, Bestemor Duck og Nabo Jensen. Nå er det tid for verdens rikeste and. Jeg tror jeg kan si at Skrue McDuck er min største favoritt når det gjelder Disney- figurene. 
scrooge1

Første gang han dukket opp var i Desember 1947, i fortellingen "Jul på Bjørnefjell". Skrue sitter hjemme hos seg selv og er sint. Han avskyr julen. Nevøene hans, Donald, Ole, Dole og Doffen vil gjerne på juleferie, men de har ikke råd. Da kom den rike onkelen deres inn i bildet og gav dem lov til å dra til den fine hytta hans oppe på Bjørnefjell, der kjøleskapet var fullt av godsaker. Men Skrue hadde en baktanke ved det. Han kledde seg i en bjørneham for å skremme Donald, for å se om han var verdt å arve formuen hans. 
scroogefirst

Skrue McDuck ble født og vokste opp i Skottland, sammen med familien sin. Den består av moren hans, Myra McDuck, faren Fergus McDuck, og to søstre som heter Penny og Lillegull. Familien var veldig fattig, og satset stort på at Skrue ville redde dem da han dro ut i verden for å tjene penger.
scroogemcduckfullcolorbymaconeill

Skrue har ingen kjæreste. Men han har en overivrig beundrerinne som absolutt ikke kan ta et hint. Hun heter Birgitte, og trenger seg på ham hele tiden. Den mest alvorlige romansen Skrue har hatt var i gullgravertiden, med den vakre Gylne Gulda. De to passet så godt sammen, fordi de begge hadde hjerter kalde som is, og elsket gull og penger.
goldie
Denne historien på bildet er så utrolig vakker, jeg sitter og gråter når jeg leser den. Den heter "I hjertet av Yukon"  Den er tegnet av Don Rosa, som har tegnet mange historier om Skrue McDuck. Blant annet Skrue McDucks liv og levnet som jeg såvidt har skrevet om før. Kremen av Skrue- historier!
scrokjkkkoge

Skrue McDuck bor enten i villaen sin eller i Pengebingen sin, som ligger på Daudillbakken. Den fikk navnet sitt etter Skrues bil. Høyden hans er 99 cm, det ble målt av Magica Fra Tryll en gang hun skulle omskape seg som ham, og trengte nøyaktige mål. Yrket hans er finansmann, han driver forretninger over hele verden. 
money pit 1

Den første mynten han tjente var en tiøring, han tjente den da han var en liten gutt på ti år og skopusser for gullgraverne i Skottland. Fra den mynten hentet han inspirasjon til å tjene penger og bli rik på ærlig vis. Tre år senere reiste han til Amerika for å prøve lykken. Og da startet den lange reisen hans mot rikdom, mot den formuen han eier idag.
scrooge02

Denne ene mynten blir stadig jaktet på av Magica Fra Tryll. Siden det er mynten til verdens rikeste mann, bringer den lykke, for det er den mynten han har berørt flest ganger. Så hun vil stjele den og smelte den om til en amulett, som skal gjøre at alt hun tar i blir til gull.
flemming
Det kommer garantert mer om denne karen senere. 
Hva er din mening om Skrue McDuck?

Neste karakter: Petter Smart!

7 kommentarer

Synne

26.sep.2009 kl.17:51

Skrue e kule då! Nokså geniale egentli :D

Yara

26.sep.2009 kl.17:51

Jeg synes han er morsom, og jeg digger historiene om ham. Kjøper Skrue Pocket:) Det er gøy. Det er sykt kult at du har denne disneybloggen, og det er utrolig gøy å lese om de forskjellige figurene!
Han er den beste!!

jeg ligner utrolig på ham :)

Jeg ELSKER penger

Har en del men det verste jeg vet er og bruke dem,

jeg HATER og bruke penger.

Jeg er enig atte den derre '' i hjerte av yukon''

er bra.

Digger Don Rosa Sine Skrue - historier!.

de gamle er så MYE bedre

en alle de nye som kommer nå.
SV; Jaa :P hehe

Jaa ja :))

Margrethe

26.sep.2009 kl.20:46

sv; tusen takk :)
sv; tusen takk søtaa :-D

du har søt blogg :-D

<3idalinnea

09.okt.2009 kl.17:39

hvorfor blogger du om disney?

Skriv en ny kommentar

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

17, Alstahaug

Norges beste og eneste Disneyblogg og videoblogging. Legg meg gjerne til som venn, og kommenter. Alt av Disney jeg bruker på bloggen er eid av The Walt Disney Company. All rights reserved © Walt Disney Company

Norske blogger Humor Aff?rsverksamhet bloggar Personligt Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits