Disney- karakterer: Klaus!

Vi har vært igjennom Mikke Mus, Svarte- Petter og Klara Ku og Minni Mus. Nå går vi ett skritt videre i disney- universet. Nå skal vi se på Klaus Knegg.
klausknegg
Klaus viste seg for første gang i filmen "The Plow Boy" fra 1929. Her er Klaus en arbeidshest eller hva jeg skal kalle det, gårdshest kanskje. Hvertfall jobber han ute på jordet med å dra en plog, går på fire ben og vrinsker som en hest.

Yrket til Klaus har skiftet ofte. (Ikke så ofte som Donald, selvfølgelig). Han har vært blant annet snekker, detektiv og skuespiller (med Hamlet som spesialitet). Klaus prøvde seg også som håndtverker, men der var han en katastrofe. Hobbyene hans er fisking og jakting, ofte med Pluto som vakthund. Han skryter uhemmet av seg selv, ofte uten grunn. Blant annet skrøt han av sin skuespillerkarriere om den gangen det tok 20 minutter før publikum forlot salen. I følge Klara var det 20 minutter etter at forestillingen startet, ikke etter at den sluttet.
hrecehorecollar
Fra 1929 til 1990 spilte Klaus i 29 filmer. Han spilte ofte instrument i en av dem, blant annet spilte han xylofon på sine egne tenner i "The jazz fool". Siden 1931 har Klaus vært forlovet med klara Ku, men det hindrer ikke henne i å flørte uhemmet med Langbein. Spesielt i begynnelsen av 70- tallet var flørtingen og datingen deres spesielt fremtredende, mest for å gi Langbein en kjæreste. Kanskje en idè å finne noen som ikke allerede var forlovet? Men oi, for en avsporing.
horsecollarfeature
Selv om skrytingen er en plagsom egenskap hos Klaus, er han en hjelpsom kar som er en venn i nøden. Kanskje med noen spydige ord attåt, men han hjelper hvertfall vennene sine når de trenger det.

4 kommentarer

Joakim

08.aug.2009 kl.21:43

Jeg liker Disney fra 70 og 80-tallet best, det nye de sender i dag er ikke noe bra.
Så utrolig enig i det siste du sier, det nye disney er deprimerende å se på. Fra så bra til så dårlig. Det gode gamle er definitivt best :-)

Joakim

09.aug.2009 kl.00:01

Alle disse nye seriene de spyr ut hele tiden er jo helt latterlige. Bare ta Hannah Montana som et eksempel, det må være den dårligste produksjonen som har kommet fra Disney noen gang. Selv min søster på 11 år syns den er dårlig, og det syns jeg sier mye om serien.
Så enig som jeg kunne få blitt! Alt det nye som kommer gjør nesten skam på det virkelige Disney, jeg savner det som det var. Men heldigvis er det gamle fortsatt der, men det nye som kommer ødelegger det fine, gamle Disney. Jeg lurer mange ganger på om hva Walt selv ville synes om hvordan Walt Disney Company er idag...

Skriv en ny kommentar

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

17, Alstahaug

Norges beste og eneste Disneyblogg og videoblogging. Legg meg gjerne til som venn, og kommenter. Alt av Disney jeg bruker på bloggen er eid av The Walt Disney Company. All rights reserved © Walt Disney Company

Norske blogger Humor Aff?rsverksamhet bloggar Personligt Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits