Disney- karakterer: Svarte- Petter og Klara Ku!

I Forrige innlegg skrev jeg om Mikke Mus. Nå skal vi ta for oss den neste karakteren i rekken, ingen mindre enn Svarte- Petter! Han opptrådde for første gang i filmen "Alice Solves the Puzzle" i 1925. Ja, dette er før Mikke! Må ærlig innrømme at jeg glemte ham i forrige innlegg, for jeg tenke å gjøre dette kronologisk.
teaser140
Da Walt og broren hadde filmstudio i garasjen til onkelen og lagde serieon "Alice in wonderland", brukte de ekte personer, men tegnede kulisser. Sånn er også "Alice solves the puzzle":

I begynnelsen hadde faktisk Petter treben. Men tegnerne blandet hvilket ben som var trebenet, så dette byttet ofte mellom høyre og venstre-benet, tilslutt fikk skurken to friske ben. For det er det han er, en skurk. Han er vanligvis med i Mikke-historier, Mikke er hans verste fiende. Men han er også med i noen Donald/Skrue-historier. Svarte- Petter opptrer ofte alene, men også sammen med andre skruker, som Skaftetryne, Mikro-Midas og Ørnulf Ørn.

Neste i rekken: 
pic
Klara Ku!
Hun opptrådde for første gang i den første Mikke Mus-filmen, Plane crazy, i 1928. Her het hun Carolyn, og ikke Clarabelle, som er hennes egentlige navn. (På engelsk).

Denne jålete og sladrete kua opptrår oftest som bakgrunnsfigur. Hun regnes som Minnie's bestevenninne, og er noen ganger Klaus Knegg's kjæreste. (Det varierer, merkelig nok). I en historie jeg leste ble de forlovet, og andre ganger er de bare venner. Noen ganger er Langbein litt småforelsket i henne. Landet Klara har blitt mest populær i, er nok Italia, men hun ble ikke særlig populær i Amerika, slik som Mikke, Minnie, donald og Langbein.
clarabellehorace11 clarabelle cow 1933 3364572925e0b6369ab0

3 kommentarer

Patrice

08.aug.2009 kl.04:04

Mon tro hva det er med Klara Ku som appellerer til Italia? Svære jur riktig nok, men NULL personlighet.

tonje

08.aug.2009 kl.09:16

SV: det var den også xD

Linda

08.aug.2009 kl.09:56

sanne gammle filma e so koselige

Skriv en ny kommentar

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

Tone :) -Norges største Disneyblogg!

17, Alstahaug

Norges beste og eneste Disneyblogg og videoblogging. Legg meg gjerne til som venn, og kommenter. Alt av Disney jeg bruker på bloggen er eid av The Walt Disney Company. All rights reserved © Walt Disney Company

Norske blogger Humor Aff?rsverksamhet bloggar Personligt Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits